<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=653894673610194&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Geo en Digital Twin

Geografische Twin en Digital Twins

GeoTwin en Digital Twin...

De woorden Digital Twin lees en hoor je te pas en te onpas, al dan niet in relatie tot 3D, 4D of BIM. 
Technologieën en toepassingen rollen over ons heen met de 3D-ficatie van onze leefomgeving. In deze sessie pakken we net weer een aantal belangrijke invalshoeken op.  Deskundigen van TNO, Waternet, SPOTinfo een GeoBIMexperts gaven op 24 februari inzicht en antwoorden op vragen als:

  • Waarom zou het begrip GeoTWIN ook een plek moeten krijgen.
  • Wat kunnen we hieruit leren en wat kan ook richting geven in andere werkvelden?
Sprekers en hun presentaties:

 

Freek-kk240222Bestaat er eigenlijk echt een GeoTWIN?

Freek Boersma – Senior Business Consultant / GeoBIMexperts
Een 3D model is geen DigitalTwin, maar omgekeerd kan een Digital Twin niet zonder 3D Geodata. Is dat dan een GeoTWIN? En als je het zo beziet, welke ‘soorten’ TWIN zijn dan goed vanuit een Geo-gerelateerd vraagstuk? Vanuit de brede onafhankelijke expertise geeft Freek inzichten die ons gaan helpen wanneer een GeoTWIN van echte waarde wordt. Bekijk hier de dia's van de presentatie van Freek Boersma - GeoBIMexperts.


Matty-240222Vorm en inhoud in context: wat is waar?

Matty Lakerveld - Founding Partner / SPOTinfo
De kunst van het toevoegen van betekenis aan locatie en het concretiseren van inhoud bij de vorm. Aan de hand van een serie aansprekende voorbeelden krijg je te zien waar Geo, BIM, 3D, VR, mesh, BI en GIS samenkomen in een GeoTWIN. Bekijk hier de dia's van de presentatie van Matty Lakerveld - SPOTinfo.


Alexc-240222‘Data op orde’ voor de business Digital Twin!

Alexander Worp - Strategic advisor digital Asset Information / Asset Wise & Waternet
Vanuit de praktijk neemt Alexander ons mee in het belang van de data-kwaliteit. Hoe pakt dat uit als je doel is je asset management te verbeteren met inzet van Digital Twins. Bekijk hier de dia's van de presentatie van Alexander Worp - Waternet.


Rob-240222Op weg naar een netwerk van predictive twins van de gebouwde omgeving

Rob Roef - Clustermanager Digitalisering / TNO Bouw & Infra
De bouw- en infrasector wordt geconfronteerd met grote uitdagingen. Naast een enorme vervangings- en renovatieopgave van bestaande civiele infrastructuur moet er circulair en energieneutraal gebouwd gaan worden. TNO stelt dat de sector daarom de stap naar voorspellende digitale replica’s van fysieke bouwwerken moet maken, de zogeheten “predictive twins”. Bekijk hier de dia's van de presentatie van Rob Roef - TNO.

De presentaties zijn tot stand gekomen als onderdeel van de Kenniskring van Ruimteschepper

Header image met dank aan Geonovum. 

Wil je een persoonlijke toelichting op de onderwerpen van deze dag - druk dan op de onderstaande knop:

Vertel mij meer over dit onderwerp