<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=653894673610194&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Artificial Intelligence

Nu wordt het echt spannend

Op een bepaalde manier kun je zeggen dat we in de afgelopen 30 jaar door de moeilijke jaren van opgroeien en volwassen worden zijn gegaan met GIS, CAD en zelfs BIM. Die laatste als uiterste krachtsinspanning. Om de data maar op orde te krijgen en iedereen te motiveren met dezelfde data te werken. Voor ieder van die fases was de business case uiteindelijk positief, net zoals die zal zijn voor Geo+BIM.
Maar de laatste tijd zien we toepassingen van die data naar voren komen die de benefits echt in een versnelling brengen. Het automatisch herkennen van objecten is daar duidelijk één van. Of het nu om objecten uit laserscans gaat of percelen uit luchtfoto's. Met die technologie wordt het digitaal maken van real world objecten gemakkelijk. Die kunnen dan op hun beurt de digital twin in, ofwel de GeoBIM twin.

En daar weten we als GeoBIMexperts er wel raad mee. Koppelen aan bestaande gegevens en basisregistraties, asset register of asset performance. Zo kijken we samen uit naar een mooie toekomst.

Ik wil meer weten
ellipsis drive
Image courtesy of Ellipsis BV