<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=653894673610194&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

De GeoBIMexperts

Wie wij zijn

Principle Consultants

john-250
John Joosten
Managing consultant

John is een ervaren consultant die de afgelopen 20 jaar in verschillende rollen (consultancy, projectmanagement, productontwikkeling, informatiemanagement, operationeel management en sales) heeft laten zien waarde toe te voegen aan organisaties.  Hij is goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied van GIS en BIM en heeft hierin een uitstekend netwerk.  Hij is een verbinder en gelooft in samenwerking als basis voor duurzame groei. John weet visie te vertalen naar concrete producten en diensten voor betrokken stakeholders en processen daar op in te richten. John heeft zijn communicatieve vaardigheden goed ontwikkeld. Hij is daardoor in staat mensen mee te krijgen in veranderende omgevingen. Door zijn analytisch vermogen en inzicht in intermenselijke verhoudingen kan hij op strategisch, tactisch en operationeel niveau meedenken en resultaten behalen. Daarbij schuwt hij niet de juiste interventies te plegen. Respect en integriteit zijn hierin belangrijke kenmerken.

Freek-business4-uitsnede2
Freek Boersma
Business Consultant

Freek heeft een jarenlange ervaring als business consultant op het gebied van softwareproducten en diensten voor geografische toepassingen. Hij maakte qua technieken de ontwikkeling mee van digitizers met ponsbandregistratie tot en met digital twins voor operationele toepassingen op basis van reality modelling en 3D-visualisatie. Hij raakte overtuigd van het belang  van de balans tussen geavanceerde technologie en de ondersteuning van dagelijkse werkprocessen bij de klant. Zijn kerncapaciteiten liggen op het vlak van open communicatie, luisteren en het zich snel eigen maken van nieuwe technieken en methodes - en het vertalen daarvan in de vorm van voordelen voor de bedrijfsprocessen van de klant. Vraag aan Freek om een presentatie te maken of een beleidsrapport te schrijven over een GeoBIM onderwerp - voor leidingen, transformatorstations, energietransitie of een asset register - dat lukt allemaal.

Management

Geo Experts - Portretfoto  Douwe Blanksma
Douwe Blanksma
Innovator

Douwe ziet altijd kansen en synergetische verbindingen. Hij is eerder trendsetter dan trendwatcher. Creëren – en dan het liefst teams, organisaties en oplossingen waarin informatisering een primaire rol speelt – is zijn dagelijkse drive. Vanuit een bouwkundige achtergrond al sinds eind jaren 80 actief in de (geo)grafische informatie wereld. Als ondernemer en als coach voor ondernemers heeft hij sinds 1990 zijn eigen business dromen in verschillende bedrijfsvormen mogen waarmaken. Een scherp oog voor innovaties - en dan vooral waar de ‘blend’ van stromingen tot betere, mooiere, leukere en vooral bruikbare toepassingen leiden. Met zijn visie, netwerk en energie op zowel propositie-vorming, organisatie ontwikkeling als marketing en communicatie, is hij ambassadeur, deuren en ogen opener, inspirator en co-creator in de wereld van Informatica ten behoeve van de ontwikkeling van de Leefomgeving in de breedste zin. Geo, BIM, AI, DigitalTwin, Public Participation in verband zien én toepasbaar maken voor die verbeterede leefomgeving is de bovenliggende motivatie.

Geo Experts - Maarten vd Hoek 2 (002)
Maarten van der Hoek
Business Developer

Maarten is als bestuurskundige altijd nauw betrokken geweest bij het inrichten en digitaliseren van processen bij overheden. In eerste instantie gericht op het zaakgericht werken, uiteraard bezien vanuit data-gedreven werken. In de afgelopen jaren heeft hij kennis gemaakt met het toepassen van Geo en BIM. Met veel enthousiasme werkt hij aan het samenbrengen van informatiemanagement met Geo. Door een samensmelting van deze werelden verkrijgt informatiemanagement een andere dimensie en ontstaan er toepassingen met een veel hogere informatiedichtheid en efficiëntie, die bovenal tegemoetkomen aan de visueel ingestelde mens. Binnen NieuwlandGeo en GeoExperts is Maarten dagelijks bezig met het vertalen van vraagstukken waarbij Geo en administratieve gegevens op goede wijze kunnen worden gekoppeld in kennis, opleidingen, software en processen. Maarten draagt bij aan de uitwerking van ideeën en het opstellen van use cases waarbij Geo en BIM het verschil maken.

Boegbeelden (Vrij verbonden)

Corne-Helmons
Corné Helmons
BIM regisseur

Corné heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling en implementatie van CAD, GIS en BIM processen. Hij heeft daarbij afdelingen begeleidt in de transitie van product gedreven werken naar digitale samenwerking waarin de informatie centraal staat. De integratie en uitwisseling tussen CAD, GIS en BIM applicaties hebben dan ook geen geheimen meer voor hem. Door hierbij gebruik te maken van open BIM standaarden is zijn ervaring breed inzetbaar. Om deze standaarden nog beter toe te kunnen passen draagt hij actief bij aan het beheer, ontwikkeling en creëren van toepassingen hiervan bij BIM Loket, Rioned en Civil Infra Benelux. Corné zijn kracht is om de complexe wereld van standaarden, applicaties en processen op een laagdrempelige manier toepasbaar te maken en zo efficiënter te kunnen werken en waarde te creëren in de keten.

Foto Hansvierkant
Hans Hendriks
BIM Consultant

Hans is een zeer ervaren (open)BIM consultant in Nederland. Zijn specialiteit ligt op BIM implementatie en BIM advies. Sinds 2007 heeft hij ervaring opgedaan met de implementatie van BIM bij aansprekende opdrachtgevers zoals Schiphol, Rijksvastgoedbedrijf, UMCG, Provincie Gelderland, Volker Wessels, Calduran en Bouwend Nederland. Door klanten te adviseren, maar ook samen te werken bij implementatietrajecten in de gehele keten, is afgelopen jaren kennis opgebouwd in zowel BIM als GIS toepassingen. Door BIM en GIS succesvol in te zetten wordt innovatie gestimuleerd en ontstaat er waarde en groei. Vanaf 2001 is Hans via BuildingSMART eveneens betrokken bij de ontwikkeling en het gebruik van open standaarden zoals IFC en BCF.

 

 

foto Alex
Alexander Worp
BIM Adviseur

Alexander Worp heeft ruim 27 jaar ervaring in Asset Management. Als projectmanager van complexe renovatieprojecten in binnensteden en als Strategisch Adviseur BIM bij Schiphol (AAS) heeft hij zich bezig gehouden met de digitalisering van informatie en de gebouwde omgeving, het stroomlijnen van de processen en het opstellen van protocollen die zorgen voor een optimale digitale transformatie. Alexander startte in 2016 de gebruikersgroep 'Airport Room' van BuildingSMART International uit de overtuiging dat open BIM-standaarden gebruikers ondersteunen om efficiënter en effectiever te werken in de levenscyclus van Asset Management. Volgens Alexander is succesvol asset management alleen mogelijk door samenwerking met alle belanghebbenden gedurende de gehele levenscyclus van assets. Door op gestructureerde wijze gegevens uit te wisselen én deze te combineren d.m.v. linked data kunnen GIS en BIM worden gevalideerd en geverifieerd.

Cristian Otter
Cristian Otter
BIM adviseur

Cristian is een ervaren BIM-adviseur binnen Lutrea met 20 jaar ervaring op het gebied van grote infrastructurele projecten. Hij werkte jarenlang als senior ontwerper op interne engineeringafdelingen van gerenommeerde aannemers. Hij werkte hierbij zowel aan weg-ontwerpen als aan civiele constructies. Cristian heeft hiermee uitstekende cross-disciplinaire kennis opgebouwd. Hij ondersteunt projectteams bij de implementatie van BIM en helpt bij het opzetten van efficiënte processen en het gebruik van passende ontwerp workflows.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Foto Rob-1
Rob Roef
BIM Captain

Rob ontdekte al snel dat de bouw gunstiger zou zijn als er beter word samengewerkt en is daarom voorvechter van (open)BIM, transparante werkwijzen en open standaarden. In de afgelopen decennia heeft Rob gewerkt op de kruispunten van management, commercie, marketing, operatie en financiën. Hij was als open BIM programmamanager betrokken bij marketing bij GRAPHISOFT en een veelgevraagd spreker op wereldwijde conferenties. Als medevoorzitter van de Building Room en oprichter van de Airport Room van BuildingSMART International heeft Rob uitgebreide internationale ervaring opgedaan. Hij gebruikt zijn ervaring in het verbinden van mensen in zijn netwerk en laat teams beter samenwerken. Hij vergelijkt zijn teams vaak met een team op een schip dat - mits goed getraind - volledig kan functioneren. Van machinekamer tot kok, uiteindelijk heeft elk schip een kapitein nodig, maar kan het goed zonder!

Foto HAns L
Hans Lammerts
Civiel Engineer

Hans is een man van de praktijk. Als civiel ingenieur heeft hij veel ervaring met verschillende GIS & BIM systemen. In de rol van ontwerper was hij betrokken bij diverse toonaangevende infra projecten in Nederland. Met zijn adviesbureau "Lammerts Engineering" biedt hij technische ondersteuning bij BIM- en GIS vraagstukken. Specialist in het samenstellen van 3D omgevingsmodellen, waarbij Geo- & BIM-data als basis ingrediënten worden ingezet voor projecten. Daarnaast is Hans goed op de hoogte van de mogelijkheden van opensource software. In veel gevallen kan dit kostenbesparingen opleveren.

Partners (Vrij verbonden)

HeinCorstens
Hein Corstens
Gegevensarchitect

Hein is onafhankelijk adviseur op het gebied van gegevensmanagement en -modellering, in het bijzonder in de domeinen ruimtelijke informatie en bouw- en vastgoedinformatie. Hein is zowel professioneel adviseur als ondernemer. In het verleden heeft hij UDS ontwikkeld en op de markt gebracht. UDS is een tool voor het matchen van gegevensmodellen en op basis daarvan delen van gegevens. Hij is in het bijzonder goed thuis in de implementatie van de Omgevingswet, bouwwerkinformatie en nautische informatievoorziening. Hein is sterk in het oplossen van complexe problemen, niet alleen als analyticus - achter het bureau – maar ook als organisator en als netwerker. Uitgevoerde werkzaamheden hebben onder meer betrekking op semantische modellering, gegevensmanagement, ontwerp van en advisering over informatie-architecturen, informatiesysteemontwerp en informatieplanning.

Foto 7-2 800600-250
Maarten van Heest
Business Developer

Maarten is consultant, manager en ondernemer in één. Hij heeft zich als ondernemer en later als freelancer bewezen in de internationale markt van aeronautical charting als Consultant en Customer Succes Manager.
Als adviseur voor luchtfotografie en airborne laserscanning heeft hij internationale projecten geleid. Maar ook ondergrondse infra, in het bijzonder riool- en waternet modellering, zijn vakgebieden waar hij grondradar heeft toegepast bij het in kaart brengen van de ondergrond.
De laatste jaren was hij werkzaam in de BIM wereld met het toepassen van 4D planning voor gebouwen, kunstwerken en stedenbouwkundige plannen.
Maarten is een echte generalist met brede kennis en ervaring op het Geo-gebied én met ervaring in de BIM wereld. Kortom, een echte GeoBIMmer.